Sisältöön »
 
 
Tuotteet

Revcon- harmoniset suodattimet

 

Harmonisten yliaaltojen suodatus

 

Mitä ovat harmoniset virrat?

Harmoniset virrat eli harmoniset yliaallot ovat sähkövirran tai -jännitteen aaltoja, jotka ovat ensimmäisen perustaajuuden, Suomessa 50 Hz, kokonaislukuja. Harmonisten virtojen läsnäolo voi aiheuttaa sähköjärjestelmän epävakautta ja laitteen vaurioita. Sähkölaadusta voidaan arvioida sähköjärjestelmän vakautta. Kolmivaiheisissa sähköjärjestelmissä sähkölaatua mitataan käyttämällä mittauslaitteita, jotka ottavat huomioon useita muuttujia.

Mistä harmoniset virrat aiheutuvat?

Kaikki laitteet, jossa käytetään epälineaarista kuormaa kuten puolijohteita (transistorit, IGBT:t, MOSFETit, diodit jne.), aiheuttavat harmonisia virtoja, tällaisia ovat muun muassa tasasuuntaajat, taajuusmuuttajat, purkaus- ja LED-valaisimet.

Harmonisten virtojen suodatus

Harmonisia virtoja voidaan suodattaa joko passiivisilla tai aktiivisilla suodattimilla.

Passiiviset harmonisten virtojen suodattimet mitoitetaan ja asennetaan laitekohtaisesti sarjaan. Passiivisien suodattimien etuna on pienempi hinta/laatusuhde verrattuna aktiiviseen suodattimeen, mutta haittapuolena suuremmat häviöt.

Aktiviinen harmonisten virtojen suodatin voidaan mitoittaa koko järjestelmälle ja asennetaan järjestelmän rinnalle. Aktiivinen suodatin analysoi aktiivisesti yliaaltoja ja tuottaa amplitudiltaan vastakkaisia aaltoja, jotka kumoavat haitalliset yliaallot.

Revconin suodattimien laajasta valikoimasta löytyy juuri teille paras vaihtoehto - ota yhteyttä!

 
 

Ota yhteyttä

Pekka Mertanen
+358 400 184871
pekka.mertanen[at]solfox.fi

 
 
 
 
 
x