Sisältöön »
 
 
Tuotteet

Kestomagneettimoottori

Energiatehokkaassa kestomagneettimoottorissa on oikosulkumoottorin runko ja käämitys, mutta moottorin pyörivän osan eli roottorin magnetoiminen tapahtuu kestomagneettien avulla. Ei siis sähköllä, kuten perinteisessä oikosulkumoottorissa.

Suurin syy kestomagneettimoottorin (permanent magnet motor) lisääntyvään käyttöön on energiatehokkuus. Perinteisen oikosulkumoottorin hyötysuhde putoaa merkittävästi, kun pyörimisnopeutta pudotetaan moottorin nimellisnopeudesta. Nidec Leroy-Somerin Dyneo+ moottoreiden hyötysuhde heikkenee huomattavasti vähemmän kuin perinteisen oikosulkumoottorin hyötysuhde. Esimerkiksi pyöritettäessä kestomagneettimoottoria hitaalla 100 rpm nopeudella hyötysuhde on noin 80%, kun oikosulkumoottorin hyötysuhde samalla nopeudella on alle 50%.

Energiatehokkuus tulee parhaiten ilmi puhallin-, kompressori- ja pumppukäytöissä, joissa moottori on käytännössä aina toiminnassa. Puhaltimen tehokkuuteen vaikuttaa myös kestomagneettimoottorin pienempi koko, joka auttaa suuremman ilmavirran kulkemisen moottorin rungon ohi.

Sähkömoottoreille annetaan energialuokat, joilla energiatehokkuutta kuvataan. Perinteinen oikosulkumoottori pääsee taajuusmuuttajakäytöllä IE luokkaan 2 tai 3, kun kestomagneettimoottorilla saavutetaan luokat IE4 ja IE5.

Koko

Leroy-Somerin Dyneo+ moottorit ovat painoltaan parhaassa tapauksessa noin kolmasosan vastaavien suoritusarvojen oikosulkumoottorista. Painon- ja tilansäästön lisäksi tällä  saatetaan päästä myös merkittäviin kustannussäästöihin sekä parempaan tekniseen lopputulokseen.

Mikä sitten on laskennallinen energiansäästö?

Se riippuu sovelluksesta ja moottorilla ajettavista nopeuksista ja kuormituksesta. Prosessin omistaja tai käyttäjä on yleensä kiinnostunut investoinnin takaisinmaksuajasta. Parhaimmillaan se voi olla alle 2 vuotta. SolFoxin ammattilaiset auttavat selvittämään todellisen kustannussäästön!

Kestomagneettimoottori tarvitsee toimiakseen aina myös taajuusmuuttajan. Valikoimassamme on Nidec Leroy-Somer- ja Nidec Control Techniques -sähkökäytöt. Palveluksessasi on myös SolFoxin käyttöönotto-osasto, jos haluat energiatehokuutta avaimet käteen toimitettuna. Vastaamme tarvittaessa koko projektista.

Ota yhteyttä. Katsotaan, miten voimme säästää energiaa ja täyttää tiukimmatkin ympäristövaatimukset.

Kestomagneettiteknologia on sähkömoottoriteknologian yli-voimainen energiansäästäjä koko nopeusalueella.

Kestomagneettimoottorin etuihin kuuluu myös pieni fyysinen koko ja paino verrattuna oikosulku- tai DC-moottoreihin.

 
 


 

Ota yhteyttä

Tommi Suomela
+358 400 184 873
tommi.suomela[at]solfox.fi

 
 
x